Tweetsheet će napraviti infografiku vezanu za vaše aktivnosti na Twitteru

Ako koristite svakodnevno Twitter, onda sigurno znate da informacije koje se nalaze na profilu ne govore mnogo o vama drugim korisnicima. Twitter samo prikazuje broj vaših tvitova, followera i korisnike koje vi pratite. Ove brojke baš i ne daju neku sliku  o vama.

Tweetsheet je servis koji pokušava to promijeniti. Nakon odobravanja aplikacije na Twitteru, ista povlači 3,200 zadnja tvita kako bi rezultate prikazao u infografici. Nažalost ne može više tvitova ‘povući’, jer je Twitter to ograničio u svom javno dostupnom API-ju.

Infografika predstavlja mjesečnu statistiku, tvitove koju su dobili najviše re-tweetova, vaš uticaj na pojedina geografska područja, najbolje followere i vaše omiljene teme.

Sve ove statistike su vam dostupne i preko drugih sličnih aplikacija, ali prava ljepota Tweetsheet-a je što je sve ove stvari ujedinio, i uz to ih predstavio u dobro čitljivoj infografici.

Informacije koje vam je dao Tweetsheet će možda pomoći drugim korisnicima da vas malo bolje upoznaju, i možda će vas čak ponešto naučiti o vašem korištenju i viđenju Twitter-a.

Još nešto, ako pogledate na vrh stranice, primjetit ćete ptičicu! Veoma slatka kopija svima poznate Angry Birds igre. U ovom slučaju obarate vaše stupce i tako sakupljate bodove.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.