Apple: Brza potrošnja baterije na iPhone-u 4S uzrokovana greškama na iOS 5 platformi

Otkako se pojavio novi iPhone na tržištu, veliki broj korisnika se konstantno žali na brzu potrošnju baterije. Neki su nudili rješenja u vidu isključivanja automatskih postavki vremenske zone. Međutim, iz Apple-a poručuju da su otkrili problem koji uzrokuje ovakvu potrošnju.

Navedeni problem, neobično kratkog trajanja baterije, je uzrokovan greškama na iOS 5 operativnom sistemu, a ne neispravnim hardware-om.

Manji broj korisnika je prijavio manje nego očekivano trajanje baterije na iOS 5 uređajima,” govore iz Apple-a.Pronašli smo nekoliko grešaka koje utiču na trajanje baterije i pustićemo update koji će riješiti navedene slabosti.

Najnoviji iPhone je relativno brzo trošio bateriju i u standby modu. Ukupno trajanje baterije u neaktivnom stanju iznosi 200 sati, što je manje za 100 sati u odnosu na prethodnu generaciju i 50 sati manje u odnosu na prvu generaciju iPhone-a.

Nadamo se da će Apple uskoro  pustiti u opticaj ovaj update, kako korisnici koji su iskusili ove probleme, ne bi morali dan provesti u traženju utičnica za električnu energiju.  🙂

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.