Chrome 25 stigao na Android

Jučer je Google realizovao Chrome verziju 25 za Android uređaje. Slično kao i svaki put izvršene su promjene u području stabilnosti i performansi, a ono što je veoma značajno jeste osjetna razlika u brzini surfanja. Korisnici će prvo primjetiti poboljšanja koja se odnose na skrolanje stranice i pinch-to-zoom stranica što je veoma značajno kod ekrana osjetljivih na dodir.

chrome_android-730x432

Također, nadograđen je V8 engine što je značajno promjenilo brzinu učitavanja stranica s obzirom na činjenicu da se većina web stranica oslanja na JavaScript. Desile su se promjene kada je u pitanju audio reprodukcija, tako ćete od sada moći slušati muziku preko YouTubea samo uz pomoć preglednika u pozadini, što znači da ne morate držati svoj preglednik otvoren tokom slušanja muzike.  Najnoviju verziju Chromea za Android možete preuzeti direktno sa .

Izvor: Chrome Releases

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi