Nakon samo šest sedmica novo izdanje Firefoxa

Mozilla je ponovo iznenadila, nakon samo šest sedmica od izdavanja Firefoxa 11 u distribuciju je pustila finalnu verziju Firefoxa 12. Međutim , Firefox 12 još uvijek nije automatski nadograđen korisnicima Firefoxa 11, ali se očekuje da će se to ubrzo dogoditi.

Izdanje donosi veoma malo novina u odnosu na predhodnu verziju. Jedna od novina jeste mogućnost jednostavnije nadogradnje, kao i centriranje rezultata prilikom pretraživanja pojmova na stranicama.
Sa novim izdanjem korisnici imaju mogućnost preuzimanja datoteka kopiranjem njihovog URL-a u download manager, zatim korištenje novih CSS osobina kao što su column fill i text-align-last.
Također, omogućena je eksperimentalna implementacija podrške za ECMASScript 6 Map i Set objekte, kao i riješavanje problema pada performansi u nekim slučajevima za WebGL na operativnom sistemu Mac OS X.

Ukoliko želite da novo izdanje Firefoxa možete preuzeti ovde.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi