Danas zadnji dan za brisanje historije pretraživanja sa Google-a

Google od sutra 1.Marta uvodi nova pravila, koja će omogućiti da sve vaše privatne podatke ili sve što ste pretraživali na Google-u spremi u jednu virtuelnu kantu za smeće sa vašim imenom.

Electronic Frontier Foundation(EFF) je neprofitna organizacija sa sjedištem u San Franciscu, a zalaže se za očuvanje privatnosti na internetu.

EFF upozorava da bi tako pretraživanje na Google-u moglo otkriti privatne informacije o vama, poput životne dobi, vaše lokacije,  vaših interesa, vjerske i seksualne orijntacije, te mnoge druge privatne informacije.

Međutim, ako obrišete svoju historiju pretraživanja na Google-u do sada možete spriječiti da se ti podaci povežu sa ostalim Google servisima kao sto je YouTube ili Gmail.

Ako ste se odlučili da do sutra obrišete svoju historiju pretraživanja na Google-u, evo kako da to uradite u par koraka:

Korak 1: Logirajte se s vašim Google korisničkim nalogom.

Korak 2: Posjetite ovaj link.

Korak 3: Kliknite na ‘Remove all Web History’, a zatim na ‘OK’

Na slijedećoj slici je prikazano uspješno brisanje cijele historije vašeg pretraživanja na Google-u.

Izvor: akascope.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi