Dodavanje događaja u kalendar direktno iz Gmail-a

Sa službenog Gmail bloga stiže jedna novost. Radi se o dodavanju novih događaja u kalendar putem email-a, koji je sada pojednostavljen. O čemu se tu radi? Vrijeme i datumi u email-ovim će biti podcrtani, te klikom na njih moći će se dodati u kalendar bez napuštanja Gmail-a.

calendarGmail

Klikom na tako podcrtani dio email-a korisnik će biti u mogućnosti vidjeti prozorčić u kojem će biti pregled tog događaja i kojeg će moći direktno tu urediti (naslov, datum, vrijeme ili događaj). Klikom na “Add To Calendar” događaj će biti dodan, a u kalendaru će ovaj događaj imati link na email u kojem je to dogovoreno.

Kroz nekoliko sljedećih tjedana ova mogućnost će biti dostupna svima na engleskom jeziku (US), a najavljuju uskoro i dodavanje drugih jezika.

Praktično! Pitamo se kako se ranije toga nisu sjetili?

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.