Naučite strane jezike online

‘Onoliko vrijediš koliko jezika znaš’  je izreka koja u vrijeme interneta i pristupačnosti mnogobrojnih online kurseva ne bi trebala da bude veći problem. Koliko je danas bitno poznavanje stranih jezika? Sigurno da je bitno. Nepoznavanje stranih jezika u vrijeme brzog razvoja tehnologije, globalnog povezivanja mnogo sputava ljude, kako u privatnim tako i u poslovnim prilikama. Međutim, učenje stranih jezika zahtijeva dosta truda, rada i želje, a  razni kursevi i škole jezika mnogo koštaju i oduzimaju dosta vremena. U nastavku pogledajte par stranica, gdje ćete moći relativno brzo i besplatno da savladate neki od stranih jezika ili da eventualno nadogradite svoje znanje iz nekog drugog jezika.

Livemocha

Livemocha nudi veliki broj besplatnih kurseva stranih jezika, taj broj trenutno iznosi 38 (broj kurseva je stalno u porastu). Zbog velike ponude, ukoliko želite da učite one jezike koji nisu baš ‘popularni’, ova stranica je pravi izbor. Također, Livemocha vam pruža mogućnost kontaktiranja sa osobama koje uče jezike na istom kursu, tako da možete razmjenjivati svoja iskustva i pomagati  jedni drugima.

Geothe-verlag

Ova stranica nudi 25 stranih jezika, kao i mogućnost kupovine knjiga za učenje određenih jezika.

Buusu

Za razliku od predhodna dva kursa, ovaj nudi mogućnost učenja samo šest jezika: engleski, njemački, ruski, francuski, italijanski i portugalski. Međutim, Buusu za razliku od ostalih sadrži bogatiji rječnik i jednostavije metode učenja. Ovde također možete da stupite u kontakt sa drugim ‘učenicima’ i razmjenjujete iskustva.

Word2Word

Uz Word2Word dobivate pristup učenju većeg broja jezika. To uključuje učenje jezika putem kompjuterskih programa, flashcard alata i slično.

Skritter

Skritter je odlična stranica ukoliko želite da učite samo kineski i japanski jezik.


UZ translation

Site nudi izvrsnu kolekciju stranih jezika. Za učenje jezika na ovoj stranici potrebna je registracija.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi