Od danas započine prisilna migracija sa Hotmaila na Outlook.com

Nakon samo šest mjeseci od osnivanja svog novog e-mail servisa Microsoft se može pohvaliti da broji preko 60 miliona korisnika. Upravo danas je uklonjena ‘preview’ oznaka na Outlook.com, a iz Microsofta najavljuju prisilnu migraciju Hotmail korisnika na novi serivs koji će u potpunosti biti završen do ljeta ove godine. Korisnici se mogu prijaviti za novu e-mail adresu na Outlook.com ili do migracije koristiti svoj postojeći Gmail ili Hotmail nalog.

Iz Microsofta izjavljuju da svi korisnici Hotmaila, odnosno sada Outlook.com prilikom migracije ne brinu za svoje podatke jer će ostati potpuno sačuvani i nepromjenjeni. Microsoft otkriva i neke karakteristike koje dolaze sa novim servisom kao što je potpuno novi interface kalendara, Skype video povezivanje i još mnogo toga.

Evo kako se kretao rast broja korisnika od snivanja:

  • 1.august 2012.godine -1.000 000 korisnika
  • 14.august 2012. godine – 10 miliona korisnika
  • 27.novembar 2012. godine – 25 miliona korisnika
  • 18. februar 2013. godine – 60 miliona korisnika

Međutim, iz Microsofta najavljuju skorašnju veliku marketinšku kampanju kako bi privukli mnogo više korisnika na novi servis.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi