eKupi i u Bosni i Hercegovini

Ekupi, site za online kupovinu, koji je do sada bio dostupan korisnicima u Hrvatskoj i Srbiji, odlučio je ponuditi svoju uslugu i korisnicima u Bosni i Hercegovini. U planovima daljeg razvoja stoji i širenje na ostatak Adriatic regije.

Pored standardnih problema oko online kupovine sa kojima se suočavaju nerazvijena tržišta, ovo je ipak pokazatelj da kompanije vide potencijal. Na koji će način korisnici u BiH prihvatiti ovakvu uslugu ostaje da se vidi, a sve tehničke pretpostavke sigurne kupovine su ispoštovane od strane eKupi.ba site-a.

Za komunikaciju vašeg računara i stranice eKupi.ba koristi se https protokol, za koji certifikat potpisuje VeriSign.

Za plaćanje artikala možete izabrati plaćanje putem žiro računa prilikom narudžbe ili plaćanje prilikom dostave artikla (pouzećem). Ukoliko ste nezadovoljni artiklom koji vam je isporučen možete povratiti novac u zakonski predviđenom roku. Ovdje svakako moramo istaći nedostatak plaćanja putem nekog third-party servisa kao što je PayPal ili domaći PikPay. Nadamo se da će se u skorijoj budućnosti pojaviti i ta opcija.

Kako je navedeno na stranici, dostupno je preko 30 000 raspoloživih iz različitih kategorija elektronike, informatike, uredske opreme, knjiga i ostalih multimedijalnih izdanja, igračaka itd. Većina artikala je raspoloživa odmah za koje je osigurana dostava u roku od 3-5 dana, koja je besplatna u promotivnom periodu.

Ekupi možete pratiti i na Facebook-u, te primati novosti o akcijskim ponudama i nagradnim igrama.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.