googleEarthThumb

Google Earth – Novi update sa poboljšanim fotografijama

Google je objavio novu verziju svog popularnog Internet Atlasa, Google Earth koji je  dostupan za Windows, Mac OS i Linux. Nova verzija sa sobom donosi znatno poboljšane i kvalitetnije fotografije. Dosadašnji prikaz svijeta preko Google Eartha, izgledao ja kao veliki puzzle, na kojem je radio veliki broj ljudi, sa fotografijama različitog kvaliteta, raznih razina kontrasta, boje i svjetline. Nova verzija u potpunosti rješava dosadašnje probleme, i sa sobom donosi skoro pa savršen Globus.

Pored navedenih poboljšanja, nova verzija dolazi i sa poboljšanom pretragom. Naime, Google je ugradio tzv. “AutoComplete” pretragu, koja automatski dopunjava ono što tražite. Ukoliko se odlučite da određeni dio zemlje želite da snimite, i podijelite sa prijateljima na Google + Socijalnoj mreži, ne morate da brinete, nova verzija podržava i to.

Ukoliko ste već korisnik Google Eartha, preporučujemo Vam da nadogradite vašu zastarjelu verziju, klikom na link – Google Earth Download, i uživate u osvježenom Google Earth-u.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

  1. […] Google je objavio novu verziju svog popularnog Internet Atlasa, Google Earth koji je  dostupan za Windows, Mac OS i Linux. Nova verzija sa sobom donosi znatno poboljšane i kvalitetnije fotografije. …  Pročitaj više […]

Broj komentara: 1, ostavite komentar.