StumbleUpon je dobio novi dizajn

StumbleUpon je dobio potpuno novi dizajn. Kompanija je danas objavila novu stranicu sa promjenjenim logotipom, kao i novim ‘kanalima’ koji omogućavaju pretplatu (eng. subscribe) na mnogo različitih stream-ova.

Ovo je dosad najveći redizajn koji je StumbleUpon odradio u svojoj kompanijskoj historiji, kaže CEO kompanije Garrett Camp. On također još kaže:

Shvatili smo da nemamo dovoljno dobro korisničko iskustvo sa našim dosadašnjim interfejsom.  Tehnologija nam je izvanredna, i sada konačno imamo front-end koji je jednako dobar kao i naš back-end

Korisnici će primjetiti novi dizajn odmah po ulasku na stranicu. Za sada je redizajnirana samo web stranica, a uskoro sljedi i redizajn mobilnih aplikacija, kazao je Camp. Novi izgled bi trebao pomoći korisnicima pri otkrivanju novih sadržaja, koji možda ne bi otkrili uz pomoć starog izgleda. Profil stranice su također dobile nov izgled, prikazivaju više slika i ličnih podataka. Tako da ćete uz pomoć tih podataka dobivati sadržaj koji bi vas mogao najviše zanimati.

Uz novi izgled, StumbleUpon je pokrenuo tzv. kanale, uz pomoć kojih se možete pretplatiti na kanale koje su kreirale firme, stranice i pojedinci. Novi feature je pokrenut sa preko 250 kanala, uključujući kanale kao što su: History Channel i stranice za fotografije 500px. Servis je za sada besplatan, ne zna se još tačno da li će se naplaćivati.

Ispod crte, odličan potez StumbleUpon-a. Tek kad se uporede stari i novi dizajn, dolaze ogromne promjene do izražaja. Inače stranica ima 33 miliona unikatnih posjeta mjesečno i 20 miliona redovnih korisnika. Zanimljivo je da se pola od ovih 20 miliona priključilo u zadnjih 10 mjeseci.

Pogledajte usporedbu starog i novog izgleda ulogovanog korisnika:

Stari izgled (klik da povećate)

Novi izgled (klik da povećate)

Za kraj vam preporučujemo da testirate StumbleUpon (ako već niste), i možete biti sigurni da vam neće biti više nikad dosadno na internetu.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.