Upoznajte Lumi

Nakon uspješnice zvane Last.fm Felix Miller i Martin Stiksel donose Lumi. Lumi je servis koji prati što sve radite na Internetu, a to radi putem ekstenzije u pregledniku. Time prikupljene informacije bit će iskorištene za davanje prijedloga za sadržaj koji može biti korisniku zanimljiv. Cilj je dobiti sadržaj koji će korisniku što bolje odgovarati i više ga približiti onome što želi, kako to kažu osnivači, personalizirano Web iskustvo.

Naravno, danas, kada je pitanje privatnosti postalo veoma važno mnogi bi korisnici mogli posumnjati u sigurnost. Unatoč tome, kreatori ovog servisa obećavaju sigurnost i potpunu anonimnost, a više o ovoj temi možete naći ovdje.

Ako vam se ideja, koju donosi ovaj servis, sviđa možete ga isprobati na njihovoj službenoj stranici gdje je potrebno ostaviti e-mail adresu kako bi dobili pozivnicu s obzirom da u fazi testiranja pozivaju manji broj korisnika.

Jeste zatražili svoju pozivnicu ili ste možda već na tragu zanimljivih prijedloga koje vam daje ovaj servis? Prenesite nam svoje dojmove!

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.