Firefox za Android dostupan za još više pametnih uređaja

Mozilla je na svom blogu objavila vijest o nadogradnji preglednik Firefox za Android čime ovaj popularni preglednik postaje dostupan još većem broju korisnika, i to onima sa ARMv6 procesorima.

Podsjetimo se, Firefox za Android bio je podržan na uređajima s verzijom Android-a 2.2 ili više, a koji su radili na ARMv7 procesoru. Ovime se dostupnost Firefox-a povećava značajno već uzimajući u obzir informaciju kako se pola od svih Android pametnih uređaja pokreće ARMv6 arhitekturom.

Ovo je odlična vijest za sve one koje koriste malo starije pametne uređaje, a neki od tih su: HTC Status, HTC ChaCha, Samsung Galaxy Ace, Motorola Fire XT, LG Optimus Q.

Iako već ovim korakom Mozilla postavlja minimalne zahtjeve po pitanju hardware-a (procesor 800MHz i 512MB RAM-a) oni će i dalje nastojati smanjiti zahtjeve po ovom pitanju. Ipak se i dalje za pokretanje ovog preglednika traži minimalno Android v2.2.

Izvor: Mozilla blog

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.