Google+ objavio nadograđenu Android aplikaciju

Google+ je danas objavio nadogradnju za svoju Android aplikaciju, koja sada uključuje i pretragu. Traka za pretragu omogućava traženje bilo kog imena ili ključne riječi, na osnovu čega će se pojaviti odgovarajući post ili profil. Slike nisu uključene u pretragu.

Ponovo je ubačen instant video upload, zajedno sa “+1” za slike kao i komentare. Izmjenjene su chat funkcije naravno, sada kao kod Gchat aplikacije, u stanju ste da vidite ko je online ili da vidite ukoliko vam neko piše poruku trenutno. Sa Messenger-om ostvarujete konverzaciju tek nakon što unesete broj telefona.

Još jedna korisna sitnica, linkovi se nisu otvarali prije u aplikaciji, a sada će svi linkovi i slike koje su dotaknute u aplikaciji, otvarati se u aplikaciji.

Autor

Informatički entuzijast, uživa u muzici i društvu. Studira Informacijske Tehnologije u Mostaru i polako ali sigurno se približava diplomi. Interesovanja mu teku u pravcu programiranja, no aktivan je i u drugim oblastima IT-a. Veliki fan Star Wars ciklusa te Matrix trilogije.