Izašao Firefox OS 3.0 simulator

Nakon verzija 1.0 i 2.0 dolazi nova verzija Firefox-ovog OS simulatora. Mozilla je odlučila pustiti u rad novi OS simulator, iako priznaju da nije još uvijek najbolje ispoliran, te kako postoji mogućnost pojave sitnih bug-ova. Međutim, odlučili su se za ovaj potez kako bi korisnici sami doprinijeli razvoju simulatora i svojim povratnim informacijama doprinijeli ispravkama.

Mozilla je još od prošle godine nudila simulatore za njihov OS (v1.0 v2.0), sve kako bi što bolje prikazala njegove funkcionalnosti i daje mogućnost korisnicima da ga isprobaju. Kao i kod prethodnih verzija Firefox OS simulator 3.0 je dostupan za Windows, Linux i OS X korisnike, a radi kao ekstenzija u Firefox-u.

Novi update donosi mnoge mogućnosti na simulatoru, uključujući i Push to Device (gurnuti na uređaj) mogućnost koja automatski ubacuje aplikacije instalirane na jednom Firefox OS uređaju na drugi koji je spojen preko USB-a, te također geolokacijski API i novu verziju Firefox-ovog korisničkog okruženja.

firefox-os-simulator-menu

Firefox OS simulator možete preuzeti sa Firefox-ovog servera pod radnim imenom “r2d2b2g“. Nakon instalacije korisnici OS-u mogu pristupiti putem izbornika Web Developer u Firefox pregledniku.

Izvor: cnet.com

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.