Dostupan Office 2013

Nakon što je Office 2013 bio dostupan u testnom izdanju sada je izdana službena verzija. Prva i važna činjenica je nastojanje držanja koraka s trendovima. Jedna od većih promjena dogodila se na tržištu SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i još nekoliko tržišta gdje neće biti dostupno DVD izdanje software-a, već će kupci dobiti upakirane kodove s  kojima će moći preuzeti software putem Interneta. Ovo se znači odnosi samo na spomenuto tržište, dok će na ostalima biti dostupna DVD verzija software-a. Naglasak je naravno na oblaku što je već vidljivo iz prethodno spomenutog poteza. Korisničko sučelje je prilagođeno Windows 8 operacijskom sustavu, a to znači poboljšanja za upravljanje dodirom čime iz Microsofta nisu zaboravili i na sve veći broj korisnika tableta.

Govoreći o cijenama u SAD-u Microsoft promovira godišnju pretplatu od 99,99 dolara koja uključuje sve nadogradnje tijekom te godine, te daje 20GB dodatnog prostora na SkyDrive-u i 60 minuta poziva na Skype-u mjesečno. Office Home and Student 2013 se može kupiti od 139,99 dolara ali pri tome nisu uključene nadogradnje (9.99 dolara mjesečno). Office Professional 2013 košta 399,99 dolara i uključuje pristup svom dostupnom software-u Office 365.

Preostaje samo vidjeti reakcije korisnika. Što Vi kažete na novi Office 2013?

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.