Office365

Microsoft Office 365 Home Premium od danas dostupan i u Bosni i Hercegovini!

Microsoft Bosne i Hercegovine je objavio lokalnu dostupnost sistema Office 365 Home Premium za privatne korisnike, zamišljenog kao odgovor na svakodnevne izazove u kojima se isprepliću poslovne i privatne obaveze. Office 365 Home Premium uključuje posljednje verzije Office aplikacija, a pojedinačnu licencu moguće je koristiti na do pet uređaja, uključujući tablete i računare s Windowsima, kao i računare koje pokreće Mac operativni sistem. Office 365 Home Premium je od danas, 16.04.2013., uz godišnju pretplatu raspoloživ i u Bosni i Hercegovini, te će korisnicima omogućiti dodatni prostor za čuvanje njihovih podataka na SkyDrive-u kao i besplatne Skype pozive na određenim tržištima.

Današnjom lokalnom dostupnošću Office 365 Home Premium sistema  obilježavamo idući veliki korak u Microsoftovoj transformaciji u kompaniju fokusiranu na uređaje i usluge. Nije riječ samo o novoj verziji Office-a, već o novoj usluzi u oblaku s punom funkcionalnošću Office aplikacija koje korisnici vole, uz prednosti koje nudi računarstvo u oblaku i društveno povezivanje.“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta Bosne i Hercegovine. .

Korisnici usluga u oblaku prvi će imati na raspolaganju nove funkcionalnosti, što je značajan pomak od dosadašnjeg uobičajenog ciklusa nadogradnji proizvoda i rješenja svake tri godine. Nadogradnje će biti dostupne odmah po završetku razvoja pa će korisnici trenutno moći iskoristiti sva poboljšanja, bez brige o samom postupku ažuriranja.

Microsoft je optimizirao Office 365 Home Premium kako bi im pomogao u produktivnosti s gotovo bilo koje lokacije. Podsjećamo da svi zainteresovani mogu posjetiti i crowdsourcing portal „Time to 365“ na kojem korisnici iz cijelog svijeta razmjenjuju savjete, trikove i ideje – na primjer, kako organizovati zabilješke sa predavanja korištenjem OneNote-a ili kako editovati PDF dokumente u novom Word-u.

Sistem Office 365 Home Premium uključuje posljednju generaciju Office aplikacija – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. Sve nadogradnje sistema na posljednju inačicu bit će trenutne i besplatne, štedeći vrijeme korisnika.

Zajedno sa Office 365 Home Premium, Microsoft je istovremeno objavio i novu verziju verzije klasičnih Office sistema – Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013, te Office Professional 2013, a važno je napomenuti i da svi kupci koji su kupili Office 2010 u periodu od 19.10.2012. do 30.04.2013. imaju mogućnost da ovu, najnoviju verziju preuzmu besplatno.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.