Rightload – upload jednim klikom

Rightload je mala aplikacija koja omogućava direktan upload iz nekog Windows direktorija na server. Umjesto da se patite sa raznoraznim software-om, selektujte željene stvari, odaberite server i direktorij i Rightload će učiniti ostalo za vas, a to je i jednostavniji način.

Neke od najvažnijih karakteristika su mu što podržava upload na Facebook, Flickr, Imgur i Imageshak. Također automatski kreira thumbnail-e i listu upload-ovanih stvari uz BB ili HTML code. To vam omogućava da lakše zalijepite upload-ovane stvari na forume i web stranice.

Aplikacija je veoma jednostavna, desni klik na sliku (ili neki drugi file), Upload with Rightload i odaberete lokaciju gdje želite upload-ovati sliku.

 

Nakon odabira lokacije otvara vam se prozor koji prikazuje proces upload-a. U ovom slučaju izabrani servis je Imageshack.

Kada upload završi imate mogućnost kopiranja linka ili odabira tagova ako na primjer želite sliku postaviti na forum ili neku web stranicu.

Upload-ovati možete i više stvari istovremeno. To ćete uraditi tako što obilježite ono što želite upload-ovati odaberete opciju Add to queue. Opet vam se otvara okvir za upload, ali sad su tu svi file-ovi koje ste prethodno obilježili.

Zaključak

Rightload je aplikacija koja će vam uštedjeti vrijeme i efikasno i brzo odraditi ono za šta je namijenjena. Veoma je jednostavna za korištenje i konfiguraciju. Omogućava dodavanje više servera, što će biti jako korisno webmasterima koji upravljaju sa više servera odjednom. Također ne treba zanemariti činjenicu da je besplatna. Jedna mala mana bi mogla biti da je samo za Windows platformu, ali zato podržava Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7/NT.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.