EbecMostar

Dani inženjera uskoro u Mostaru

Projekat u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar, pod nazivom EBEC Mostar – Dani inženjera, započinje 27. marta i trajat će dva dana. Svečano otvaranje bit će upriličeno u zgradi Fakulteta informacijskih tehnologija u 9 sati. Ovaj projekat bi bilo nemoguće realizovati bez podrške Univerziteta „Džemal Bijedić“, Ministarstva privrede HNK te Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“, kao i bez naših partnera: WALTER IT Solutions, Authority Partners, Ernst&Young, Sparkasse Bank, Centar za tehničku kulturu, Tehnološki park INTERA i Posao.ba.

Prvog dana održat će se sajam poslova koji je zamišljen tako da kompanije, partneri u projektu, prezentuju svoj rad te da njihovi djelatnici organizuju naučno-popularna predavanja i radionice na kojima će moći da prisustvuju svi zainteresovani studenti. Na sajmu poslova studenti će također moći da ostave svoje biografije i da se tako povežu sa svojim budućim poslodavcima. Biografije se mogu ostaviti i ranije, na stranici. Sajam poslova će također biti održan na Fakultetu informacijskih tehnologija.

Drugog dana održat će se inženjersko takmičenje na aussie online casinos Građevinskom fakultetu, i to u dvije kategorije: Tim dizajn (eng. Team Design, praktično rješenje problema) i Studija slučaja (eng. Case Study, teoretsko rješenje problema). Prijave za takmičenje su bile otvorene do 18. marta i svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ mogli su se prijaviti pojedinačno ili u već oformljenim grupama od četiri člana. Pobjednici takmičenja iz obe kategorije imat će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na balkanskom regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.