Nadogradnja za Mail, Calendar i People aplikacije

Na Windows blog-u je juče objavljenja vijest o nadogradnji za aplikacije Mail, Calendar i People i da će nadogradnja biti dostupna od danas putem Windows Store-a.

Poznata je činjenica da većina korisnika ima dvije ili više email adresa, koje odvojeno koriste za privatne ili poslovne potrebe. Upravo zbog toga, aplikacije su napravljene kako bi omogućile krajnje jednostavno korištenje više računa na više uređaja, a da ne primjetite da ih mijenjate.

Prema pisanju Brandon LeBlanc-a ova nadogradnja nam donosi poboljšanje po pitanju performansi, ali i dodatne mogućnosti za lakše upravljanje kalendarom i inbox-om.

Da bi nam inbox bio što uredniji, moguće je kreiranje i brisanje novih foldera direktno iz aplikacije. Također, sve mailove koji se nalaze u nekom folderu odjednom možemo prebaciti na drugo mjesto ili obrisati. Pored ovoga moguće je i filtriranje mailova, na sve ili samo na nepročitane.

MailWinApp

Vizuelno, Calendar je doživio mali redizajn i sada je sve preglednije, lakše je pratiti zakazane termine.

People aplikacija, baš kao i na verziji za Windows Phone, na jedno mjesto okuplja sve naše prijatelje s svih društvenih mreža i omogućuje jednostavnu komunikaciju s njima.

Detaljnije o novostima koje donosi nadogradnja možete pročitati na ovom blogu.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.