Google Glass Project

Google. Kompanija koja je počela kao pretraživač interneta,  danas posjeduje svoju socijalnu mrežu Google Plus, operativni sistem koji konkurira Apple-u, i još mnoštvo aplikacija kao što su Google Calendar, iGoogle,  GoogleEarth, Goggles i td.

Poslije par mjeseci spekulacije Google je dao neke informacije o projektu koji će aplikacije poput Google Goggles-a i sličnih učiniti korisnijim. Umjesto da svojim smartphone-om tražite po internetu informacije o nečemu, prevodite neki tekst,  poredite cijene , možete koristiti „pametne“ naočale da bi lakše razumijeli okruženje u kojemu se nalazite.  „Mislimo da tehnologija treba da bude tu za vas kada to trebate, da se skloni kada je ne trebate. Grupa nas iz Google[x] počela je na projektu Google Glass da razvije ovakvu vrstu tehnologije, takvu da vam pomaže da shvatite svijet oko sebe, da djelite informacije u trenutku kada se one dogode“ – kaže Google.

Google Naočale – Jednog dana…

Autor

Zaljubljenik u programiranje, 3D modeliranje i naučnu fantastiku. Četvrti razred srednje škole i namjerava upisati FIT u Mostaru. Slobodno vrrijeme provodi usavršavanjem programskih jezika i druženjem sa prijateljima.