openstreetmap

Google Maps vs. OpenStreetMap

U zadnje vrijeme,sve više firmi odlučuje da zamjeni Google Maps sa Open Street mapom,pa se na takav potez odlučila i Wikipedia.
Razlog ove odluke ja taj što je Google u  martu počeo naplaćivati pristup do tada besplatnom Maps API-u. Naime, Google naplaćuje između 4 i 10 dolara za svakih dodatnih 1.000 učitavanja stranicama preko kojih se Google Maps učita više od 25.000 puta dnevno.

OpenStreetMap (OSM) je projekt virtualne zajednice kreiran od ljudi poput nas s ciljem stvaranja slobodne, svima dostupne karte koju svatko može sam i dorađivati.Često se naziva i Wikipediom za zemljopisne karte.

Slične odluke već su donijeli Foursquare, koji je objavio u februaru da će Google Maps API zamijeniti s OpenStreetMapom, te Apple, koji je također za potrebe svoje aplikacije iPhoto na iPadu i iPhoneu odlučio preći na OpenStreetMap.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.