BestFeaturedImage

Mladi tehničari u posjeti Univerzitetu Džemal Bijedić

Mladi tehničari su naša budućnost!

Članovi Tehničkog kluba Univerziteta Džemal Bijedić – BEST jučer su imali priliku da u svojim prostorijama ugoste učenike iz sekcije mladih tehničara Osnovne škole “Mustafa Ejubović – šejh Jujo”. Članovi Tehničke sekcije na čelu sa nastavnicom Nerinom Abazović i nastavnikom Tahirom Taslamanom su predstavili svoj dosadašnji rad, gdje se posebno ističe testiranje i upravljanje naprednim lego robotima koje posjeduju.

Učenici su također imali priliku da saznaju nešto više o projektima BEST Mostar . Među predstavljenim projektima najmlađi su pokazali najviše interesovanja za Evropsko BEST-ovo inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition), gdje će i oni dobiti priliku da pokažu svoje vještine. Predstavljen je i napredni kurs na temu sigurnosti informacijskih sistema pod nazivom “The art of securITy – See what happens on the other side”, koji će se održati sredinom maja naredne godine, a na ovom kursu će učestvovati 25 studenata iz cijele Evrope.

BEST Mostar je također pozvao mlade tehničare da ih posjete u ovom periodu i vide kako izgleda hakiranje na djelu i kako se možemo zaštiti od neovlaštenih upada na naše računare.

BestPosjetaUniverzitetu

Članovi BEST Mostara i mladi tehničari iz Osnovne škole “Mustafa Ejubović – šejh Jujo” su također dogovorili i buduću saradnju i starije kolege su odlučili da uz pomoć par iskusnijih profesora pomognu mladim tehničarima da njihov Lego robot zasja u punom sjaju sa mnoštvom dodatnih modula i funkcionalnosti.

“Ovakav vid saradnje među mladima u našem gradu i samo djelovanje ovih mladih ljudi je velika stvar za cijeli grad jer upravo su mladi naša budućnost i  BEST Mostar ovom prilikom poziva sve mlade ljude koji svoj rad baziraju na tehnici i tehnologiji da nam se jave kako bi se dogovorili o mogućoj saradnji”- istakao je predsjednik BEST Mostara, Almir Dodigović.

BestPosjetaUniverzitetu1

Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić se pobrinula da ova posjeta najmlađima ostane u lijepom sjećanju te im pripremila i slatkiše.

BestPosjetaUniverzitetu2

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europskog udruženja studenata tehnike – BEST. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.