Ključni trenutci u 2012. godini za Microsoft

Kraj godine je uvijek bilo vrijeme sumiranja rezultata ostvarenih tokom godine. Dok nam Google govori šta smo to najviše pretraživali tokom 2012. godine. Microsoft nam u kratkom video-u predstavlja za njih ključne trenutke u još uvijek aktuelnoj godini.

Šta je to Microsoft radio u ovoj godini najbolje ćete vidjeti ukoliko pogledate video. Mi ćemo izvojiti samo neke od najvažnijih događaja.

U aprilu je lansirana nova verzija SQL Server-a, zatim u junu je predstavljen Surface. Septembar nam donosi novu verziju Windows Server-a. Oktobar je možda i najbitniji period u ovoj godini za kompaniju Microsoft. U ovom mjesecu stiže nam Windows 8 operativni sistem, zatim Windows Phone 8, Xbox Music i drugi zanimljivi proizvodi.

Mjesec oktobar je bio bitan i za našu zemlju, jer je Bosna i Hercegovina dodana je na listu zemalja iz kojih se mogu objavljivati besplatne Windows Phone aplikacije.

Naravno ovo nije sve što je ekipa iz Redmond-a radila u ovoj godini, ovo su samo najbitniji trenutci.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.