Widows Phone DevCamp u Banja Luci

Šta su to Windows Phone Camps?

Windows Phone Developer Camps su besplatni i zabavni događaji namijenjeni za developere, od developera. Učite od stručnjaka na interaktivan način, a poslije dobijete priliku da potvrdite naučeno.
Web site : Windows Phone DevCamp 

Znanje i alati potrebni  za učesće

Ne želite doći na kamp ne pripremljeni, jel da? Možete ponijeti vlastiti Laptop na kojemu bi trebali imati već pripremljene alate za lakše i efikasnije praćenje poput Windows Phone SDK koji su besplatni i mogu se preuzeti ovdje.
Windows Phone SDK 7.1 donosi vam alat koji treba da razvijete aplikacije i igre za Windows Phone mobilne uređaje. (Windows Phone Software Development Kit)

Radionica je početničko tipa i potrebno je znati :

  • OOP koncepte,
  • c# sintaksu
  • .net je prednost

Stavke koje će se obraditi na radionici

  • Uvod u razvoj za Windows Phone 7.
  • Potrebni alati i resursi.
  • Razvoj korištenjem emulatora/hardvera.
  • Mogućnosti i načini otključavanja telefona.
  • Prednosti Dreamspark naloga za studente koji žele razvijati na WP platformi.
  • PodržaniAPI-ji  koji mogu da se koriste u razvoju aplikacija.
  • Primjeri iz prakse
Predavač
Goran Obradović (diplomirani inženjer elektrotehnike – računarstva i informatike) diplomirao 2009. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci sa prosjekom 8.75.

Programiranjem se bavi od 2008., a njegovo iskustvo je većinom sa Microsoft tehnologijama: ASP.NET, MVC, MS SQL, SharePoint, WCF, WP7, Dynamics CRM, Reporting Services, ali i sa jQuery, HTML5, CSS, XML, AJAX, Live Person.

Nisu mu strani ni C++, Java i PHP.

Trenutni interesi arhitektura softvera, dizajn obrasci, obrasci za programiranje asinhronih sistema, sistemi velike propusnosti.

Mjesto i vrijeme trajanja 

Vrijeme trajanja radionice je 4-5 sati, sa početkom u 9:30 , 28.  aprila 2012. godine na Elektrotehničkom fakultetu, u sali 110, u Banjoj Luci.

Za sve participante obezbjeđen je fast food i osvježenje tokom radionice a oni najistaknutiji bit će nagrađeni poklonima.

Za učešće na radionici prijaviti se na sljedećoj stranici http://www.devcamps.ms/windowsphone, gdje trebate pronaći event zakazan za 28. april u Banja Luci. Broj mjesta je ograničen na 60 i participanti se neće rangirati, već će prijave trajati sve dok se mjesta ne popune.

Sve ovo će nadgledati Enis Šahović iz Microsofta BiH, koji će ponuditi i uvodno predavanje o Windows Phone platformi.

Autor

Zaljubljenik u programiranje, 3D modeliranje i naučnu fantastiku. Četvrti razred srednje škole i namjerava upisati FIT u Mostaru. Slobodno vrrijeme provodi usavršavanjem programskih jezika i druženjem sa prijateljima.