[INFOGRAFIKA] Bosna i Hercegovina na Facebooku

Bosna i Hercegovina je još mlado tržište što se tiče oglašavanje kompanija na društvenim mrežama poput Facebooka. Čini se da kompanije još nisu shvatile prednost oglašavanja putem društvenih mreža. Hrvatski iStudio, koji je nedavno otvorio i svoj ured u Mostaru, će pokušati to promijeniti.

U suradnji sa iStudiom, donosimo inforgafiku na kojoj možete vidjeti stanje Facebooka u Bosni i Hercegovini. Podaci su prikupljeni putem njihovog prozivoda Socialnumbers, portala koji prikuplja podatke o Facebook stranicama i pravi statistike od isith.

Na infografici možemo vidjeti da Facebook korisnika u BiH ima 1,159,960. Službenih fan stranica ima 266, koje je like-alo 2,489,805 fanova. Stranice sa najvećim brojem fanova su Edin Džeko, Dubioza Kolektiv, BiH Reprezentacija, Dijete BiH i Bosanskikuhar.ba. Ostale informacije možete pogledati sami:

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.