Twitter

Twitter dobio novi izgled

Twitter je predstavio novi izgled, jednostavniji za korištenje i pogodan za prilagođavanje. Novi dizajn će biti puštan u narednim sedmicama, a zahvatiće Twitter.com, mobilne aplikacije za Twitter, kao i TweetDeck desktop aplikacija koju je Twitter kupio ranije ove godine.

“Pojednostavili smo dizajn kako bi olakšali korištenje onoga što je vama najbitnije, povezivanje s drugima i otkrivanje novih stvari,” objavljeno je na službenom blogu. “Ono što najavljujemo je tek početak. Imamo u planu framework koji ćemo uskoro izgraditi kako bi olakšali da se korisnici povežu sa bilo kojim stvarima koje im znače.”

Jedan od ciljeva redizajna je i taj da Twitter pomogne korisnicima da pronađu informacije koje ih zanimaju.

Kao naprimjer, nova sekcija Stories biće dodana na korisničke profile, gdje bi se korisnici povezali sa interesantnim sadržajima.

Twitter se također potrudio da pomogne novim korisnicima da istraže sadržaj kako bi dobili informacije koje žele o ljudima i kompanijama sa Twitter profilom. Također su dodana proširenja funkcionalnosti korisničkih stranica gdje korisnici mogu dijeliti informacije preko teksta, slika i videa.

Embedded Tweets

Pored izmjena u pogledu dizajna Twitter je uveo i novu opciju nazvanu “”embeddable tweets.” Ova opcija omogućuje da na jednostavan način ugradite twitove bilo gdje na stranici sa opcijama za reply, retweet, follow i favorite.

 

Najlakši način da ugradite Tweet na vašoj stranici je da odete na željeni Tweet i kliknete na details. Nakon toga ispod Tweeta imate opciju Embed this Tweet.

Kada kliknete na Embed this Tweet dobijate mogućnost da uredite i prilagodite poravnanje Tweeta na stranici. Nakon toga kopirate HTML kod Tweet-a i zalijepite na vašoj stranici.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.