Izašao Chrome 15

Google je jučer objavio verziju 15 svog web preglednika Chrome, donoseći uobičajene sigurnosne zakrpe, kao i redizajnirani Chrome Web Store i nove stranice za tabove.

Kad sada otvorite novi tab, možete se prebacivati između instaliranih Chrome aplikacija i najposjećenijih stranica. To činite uz pomoć navigacije u dnu novog taba, ili putem strelica koje su pozicionirane lijevo ili desno. Također možete drag and drop metodom namještati aplikacije kako vama najbolje odgovara.

Chrome Web Store je dobio bogatiji interfejs, dizajniran da što brže dođete do tražene aplikacije. Jednim klikom na aplikaciju vam se otvara pop-up prozor gdje ćete vidjeti opis, slike, recenzije, video snimke aplikacije, organizirane u tabove.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.

  1. User says:

    Odkad znam za net koristio sam Firefox koji stalno blokira,šteka,zamrzne bez obzira što svaki dan izalze neke nadogradnje nikad da se riješe problemi ,što se Chrome ne dešava nikad zato sam prešao na njega razlika je neopisiva…

  2. Emir says:

    Firefox sam dugo koristio, još od verzije 2.0. Mislim da je razlika između Firefoxa i Chromea ogromna. Jedini razlog što imam instaliran Firefox jeste što se bavim web developmentom pa moram pratiti kako web izgleda na različitim browserima.

Broj komentara: 2, ostavite komentar.