Novi izgled Google Apps sučelja za upravljanje

Google je jučer objavio da je uradio redizajn svog popularnog alata za male i velike biznise Google Apps. Cilj ovog unapređenja je da se pomogne administratorima koji upravljaju nalozima firmi, škola i javnih institucija kako bi brže došli do informacija, lakše upravljali korisnicima i pomogli svojim kompanijama da efikasnije obavljaju svoje poslove.

Kako kaže Google, milioni biznisa, škola i javnih ustanova koristi Google Apps, tako da je unapređenje Admin Konzole bio samo logičan korak da pomogne svojim korisnicima.
Neke od novih stvari Admin Konzole, koja će krenuti sa radom za nekoliko sedmica, je: globalno pretraživanje, nove mogućnosti pri pregledavanju aktivnosti korisnika i raznih drugih statistika i potpuno prilagodiva upravljačka ploča.

GoogleApps1

Također su preselili konzolu na novu lokaciju, koja će sigurno pristupanje istoj učini mnogo lakšom. Nova lokacija je: admin.google.com
Možete pogledati i demo o novim stvarima:

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.