YouTube radi na poboljšanju komentarisanja, neće više biti uvredljivih komentara!?

Ukoliko posjetite bilo koji od videa ili kanala na YouTubeu pronaći ćete mnoštvo komentara koji vrijeđaju bilo na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj, ili nekoj drugoj osnovi. To je način na koji stranica funkcioniše, sa obzirom da ste skriveni iza korisničkog imena, možete bez ikakvih posljedica postavljati sadržaj uvredljivog karaktera. Tako je na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji jedan od članova publike upitao na koji način da se nosi sa negativnim komentarima na svom YouTube kanalu, s obzirom da se bavi online izdavaštvom. Dror Shimshowitz, glasnogovornik YouTubea, je izjavio kako ostavljanje komentara može biti u potpunosti isključeno, ali da to ipak nije u interesu Googlea , jer se na taj način odvaja od zajednice. Međutim, kompanija će početi da radi na ovom problemu.
Mi radimo na poboljšanju sistema komentarisanja, pa se se nadam da ćemo to i ostvariti u narednih nekoliko mjeseci‘, rekao je Shimshowitz.

U prošlosti je YouTube pokušavao da riješi ovaj problem, al kako se čini, neuspješno. Međutim, ukoliko iz YouTubea primjete da određeni video ima veoma mnogo negativnih kometara nakon određenog vremena, video se uklanja. Do sada su se javile dvije metode riješavanja ovog problema :

  • Udruživanje YouTube računa sa Google Plus računom ( Tako da vaš profil na YouTube nije više skriven)
  • Omogućeno je komentarisanje YouTube videa sa Facebook profila

Niti jedna metoda nije previše pomogla, ali na mjestu gdje možete postaviti šta želite i uvrijediti koga želite, svaka pomoć dobro dođe. Sa rastom popularnosti raste i broj ovakvog sadržaja, pa bi YouTube u budućnosti trebao uraditi nešto drastično ukoliko želi da spriječi širenje mržnje i bilo kakvog vrijeđanja.
U slučaju da sami želite da preuzmete kontrolu nad komentarima, reklamama i bilo kakvim nervirajućim sadržajem, pročitajte naš članak i saznajte kako da to uradite.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi