Epic Citadel – Otkrijte grafičke mogućnosti vašeg Android sistema

Epic Games je prije par dana javnosti predstavio svoj Epic Citadel tehnički demo, koji je ranije bio dostupan za iOS, a sada i za Android uređaje.

Epic Citadel koristi Unreal Engine 3 tehnologiju i bio je prvenstveno namijenjen kao tehnički demo za Apple-ove iOS uređaje i izdat je u septembru 2010. godine. Smisao toga svega je bio da se prikažu grafičke mogućnosti sistema. Više od dvije godine kasnije aplikacija je izašla i za Android platformu, kojom uz pomoć benchmark mode-a možete testirati performanse Vašeg Android-a.

Epic Citadel Android

U samoj aplikacija, pored benchmark-a, imate mogućnost da se slobodno krećete kroz srednjovjekovno selo koje je pomoću Unreal Engine 3 veoma detaljno urađeno i to uz zapanjujuću grafiku. Tako npr. na nebu možete vidjeti ptice, kako sa drveća opada lišće dok vjetar lagano pomjera grane i niz drugih detalja.

Epic Citadel Android

Testirani smartphone modeli i tableti, među kojima i Samsung-ov Galaxy S3, u benchmark-u su dostigli svi preko 40 fps-a, što garantira tečnu izvedbu i igranje budućih Android igara baziranih na Unreal Engine 3 tehnologiji.

Epic Citadel Samsung Galaxy S3

Epic Citadel Nexus 4

Za kraj možemo samo reći da Epic Citadel bez sumnje donosi grafiku igraćih konzola na Vaš Android uređaj i da jedva čekamo nove naslove igara baziranih na ovoj tehnologiji.

 

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.