Kako zaobići Android lock screen?

Android je poznat po svom lock screen-u, čija je funkcija zaštita uređaja koji se pokreću na ovom operacijskom sustavu. Ipak, neki Samsung uređaji, koji se pokreću na Android 4.1.2 verziji operacijskog sustava, imaju propust koji omogućava zaobilazak ove zaštite koristeći neke druge aplikacije. Izgleda da je ovaj propust primjećen samo na Samsung uređajima, iako to nije službena informacija. Iz ove kompanije su rekli da će ovaj problem ubrzo riješiti.

Pomalo iscrpljujuć proces, koji zahtjeva prilično puno ponavljanja dovest će vas do potpuno otključanog uređaja. Testiranje je napravljeno na Samsung Galaxy Note II uređaju. Sam postupak kreće pokušajem hitnog poziva dok je uređaj još zaključan, tako što se bira neki broj. Već se  biranjem zaobilazi ova zaštita na kratko vrijeme. Ponavljanjem ovog koraka dobivate dovoljno vremena da pokrenete Google Play aplikaciju i glasovnu pretragu kojom možete pronaći i preuzeti aplikacije koje će elimminirati lock screen (). U videu pogledajte kako možete ukloniti lock screen zaštitu:

Jeste li pokušali ovo na vašem Android uređaju?

Izvor: ZDNet

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.