Apple podiže sigurnost na novi nivo

Uvođenjem dvostruke autentifikacije Apple želi povećati sigurnost pristupa korisničkim podacima. Dvostruku autentifikaciju već odavno koriste i mnogi drugi servisi. Proces je isti kao i kod ostalih servisa, a to je da prilikom logiranja na novi uređaj morate verifikovati svoj identitet.

AppleTwoStepVerification

Verifikacija identiteta će se vršiti putem korištenja drugog uređaja, naprmijer vašeg iPhone-a. Konkretan primjer upotrebe dvosturuke autentifikacije je logiranje na iCloud s novog računara. Da biste se uspješno logirali, morat ćete unjeti verifikacijski kod koji će Vam Apple poslati na vaš odabrani drugi uređaj, naprimjer iPhone. Unošnjem verifikacijskog koda zapravo potvruđujete da želite da pristupite iCloud-u, te da neko drugi ne pokušava da se logira s vašim podacima.

Dvostruka autentifikacija je trenutno dostupna za korisničke račune iz SAD, Velike Britanije, Australije, Irske i Novog Zelanda.

Izvor: mashable.com

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.