Motorola X – napokon nešto više

Napokon je i Motorola rješila da otkrije neke karte iz svog X projekta. Sa slikom telefona Motorola je otkrila neke karakteristike koje će krasiti ovaj telefon.

 motorolax

Motorola X, pametni telefon će da raspolaže sa novim Moto interfejsom, sa orginalnim Android (4.2) ikonicama. Displej od 4,7 inča će raspolagati sa HD+ rezolucijom (1280 x 768), koju smo mogli još da vidimo i kod Nokia Lumia 920 i biće zaštićen sa Gorilla Glass trećom generacijom. Motorola je otkrila još da će telefon biti baziran na Snapdragon 800 čipsetu i da će raspolagati sa baterijom kapaciteta od čak 4000 mAh. Još jedna karakteristika je otpornost na uranjanje u vodu do 1m (po IP57 standardu), što smo mogli da vidimo kod Sony Xperia Z. Kamera će biti rezolucije od 8 i 13 MP sa blicem i Full HD snimanjem, dok će sekundarna kamera raspolagati sa HD 720p.

Sve što je Motorola, slučajno ili namjerno, otkrila uglavnom su već viđene stvari. Upečatljiv dojam ostavlja baterija velikog kapaciteta, što će izgleda biti velika prednost ovoga telefona. Nama ništa drugo ne preostaje nego da sačekamo 15. maj i Google I/O konferenciju u San Francisco-u.

Autor

Student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Veliki ljubitelj pisane riječi i zaljubljenik u IT svijet. Voli da čita i piše, a stilovi se kreću od umjetničkog pa sve do naučnog. Uživa u sportu i učenju zanimljivih stvari.