skype

Microsoft testira Skype za Windows Phone

Nakon iznenađujućeg odugovlačenja, Windows Phone korisnici bi uskoro mogli koristiti Skype aplikaciju na svojim telefonima.

Microsoft trenutno testira verziju, koja je jako blizu finalne, a moguće je da kompanija predstavi aplikaciju na MWC-u (Mobile World Congress) u Barceloni tokom ovog mjeseca. To su informacije od nekolicine izvora iz Microsoft-a, a koje prenosi The Verge. Aplikacija bi trebala pratiti Microsoft-ov Metro interfejs, što uključuje dvije kolone za prikaz kontakata. Očekuje se da bi aplikacija mogla biti integrisana u Windows Phone 8 People Hub, što bi omogućilo lakše komuniciranje.

Ako Microsoft uspješno izvede integraciju sa Windows Phone-om 8, moglo bi biti još korisnije  i elegantnije nego Apple-ov Face Time na iPhone-u. A s obzirom da je Microsoft uložio 8,5 milijardi dolara na kupovinu Skype-a, s pravom možemo vjerovati da će iskoristiti najviše od njega.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.