Skype beta za Windows Phone

Otkad  je  Skype postao jedna od divizija Microsoft kompanije konstantno se nagađalo kada će se pojaviti verzija za Windows Phone. Već ranije je objavljeno da će se verzija Skype – a za Windows Phone pojaviti na MWC – u (Mobile World Congress), sada je aplikacija i zvanično dostupna na marketplace – u.

Kako bi obilježio trenutak, Skype je izdao i video koji prikazuje neke ključne karakteristike aplikacije, kao i redizajn koji je prilagođen za sveprisutni Microsoft Metro interfejs. Aplikacija će raditi na većini Windows Phone 7.5 (Mango) uređaja. Iako se još uvijek radi o beta verziji, korisnici će i dalje biti u mogućnosti koristiti besplatne audio i video pozive preko Wi-Fi ili 3G prema drugim Skype korisnicima, kao i standardne pozive.

Iz Microsoft – a kažu da će aplikacija najbolje raditi na Nokia Lumia 710 i 800, HTC TITAN, HTC Radar, Samsung Focus S i Samsung Focus Flash. Konačna verzija u kojoj će biti ispravljeni i bug – ovi, dolazi u aprilu.

Izvor: Skype

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.