Microsoft objavio i zvanično : Windows 8 stiže u oktobru!

Danas je zvanično na konferenciji za partnere kompanije održanoj u Torontu korporativni direktor Microsofta Tami Reller najavio da dugo očekivana Windows 8 izlazi krajem oktobra. Microsoftovi partneri će ovaj operativni sistem dobiti već u augustu na svom hardveru, prije nego postane zvanično dostupan u oktobru. Također je objavio kako će se Microsoft okrenuti komercijalnoj platformi za Windows App Store tako da će programeri moći naplaćivati svoje aplikacije. Do sada su aplikacije u online trgovini bile besplatne za preuzimanje.

Međutim, Reller je također istaknuo kako je i dalje Windows 7 vodeći sa 630 miliona legalno prodanih primjeraka, a trenutno više od polovine kompjutera u preduzećima koristi ovaj OS. U sljedećem grafu pogledate odnos između Windows 7 i Windows 8 u prošlih 4 mjeseca.

Nedavno je Microsoft objavio kako će se Windows 8 moći nabaviti po cijeni od samo 40 dolara. Da li će ispuniti rečeno ostaje da se vidi u oktobru. Microsoft sa ovom cijenom vjerovatno ima namjeru da Windows 8 progura blizu uspjeha Windows 7.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi