Windows 8 promjene

Microsoft odgovara nezadovoljnim korisnicima, otkriva promjene na WIN8 UI

Da li će nezadovoljstvo konačno stati? Microsoft je čuo žalbe vezane za novi Windows 8, i voljan je primjeniti izmjene. Jučer, na Windows 8 BUILD blogu, kompanija je objavila kako je dobila dosta povratnih informacija (feedback) od strane korisnika koji su skinuli Windows 8 developer preview verziju, te su se obavezali da će uvesti promjene na dijelu korisničkog interfejsa. Što se tiče početnika, aplikacije koje su prikazane na Windows 8 App Screen-u se mogu sada rasporediti u grupe.

Instalirane aplikacije će također biti prikazane dosta zbijene kao na slici iznad. U međuvremenu, poduzetni korisnici (enterprise users) će biti u mogućnosti da podese početni zaslon (start screen) na jedinstven način, koji dolikuje njihovoj kompaniji, te da ga ujedine kroz mrežu. To su samo neke od mnogih izmjena koje je Microsoft najavio i prikazao, u nadi da će ih korisnici dočekati sa osmjehom i ugodnosti.

Autor

Informatički entuzijast, uživa u muzici i društvu. Studira Informacijske Tehnologije u Mostaru i polako ali sigurno se približava diplomi. Interesovanja mu teku u pravcu programiranja, no aktivan je i u drugim oblastima IT-a. Veliki fan Star Wars ciklusa te Matrix trilogije.