Dostupan Avast! 7

Avast je jedan od najpopularnijih antivirusnih programa, vjerovatno će biti još uspješniji jer je dobio novo izdanje – Avast!7. Avast ovom verzijom donosi dosta noviteta, a jedan od najupečatljivijih jeste novi Interface, koji se dosta nadovezuje na stari, tako da ćete se veoma brzo prilagoditi.

Unaprijeđena je heuristika, zaštita od phisinga, auto sandbox i browser sandbox. Ova verzija donosi unaprijeđenu detekciju virusa. Također Avast od sada možete koristiti u kombinaciji sa drugim antivirusima.

Avast Internet Security je potpuno novi proizvod koji je namijenjen prvenstveno korisnicima koji koriste ‘on-line’ bankarstvo ili kupovinu, te koji imaju veoma osjetljive podatke na svom kompjuteru. Ovaj prizvod je dodatno unaprijeđen i sadrži 2 vrste firewall-a, sandbox i anti-spam. Firewall osigurava da jedino pouzdane aplikacije mogu da prime i pošalju podatke preko interneta. Sandbox osigurava da vaš pretraživač ili bilo koja druga aplikacija bude zaštićena. Međutim, ako se ipak zarazite virusom, on ne može da napusti sandbox, što znači da neće nanijeti štetu kompjuteru.

Avast! Pro Antivirus  se razlikuje od Avast! Internet Security-a po tome što svoj firewall ili anti-spam možete koristiti kada vi to želite. Također Avast! Pro Antivirus uvodi podršku za 64-bitnu platformu za windows 7 i Windows Vistu, omogućava kritično boot-time skeniranje, poboljšava Behavior shield, te uvodi novi SafeZone, WebRep i AutoSandbox funkciju.

Avast! Free Antivirus jeste besplatni antivirus koji zamjenjuje Home Edition, a ime mu je zamjenjeno prvenstveno zbog toga da se u nazivu naglasi da je besplatan. Ovaj proizvod je namijenjen korisnicima kojima internet služi za pretraživanje i e-mail. O popularnosti ovog proizvoda govori i činjenica da ga je Google izabrao i ugradio u mnoge svoje proizvode.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi