Zaradite novac od kuće hakirajući Windows

Nakon nagrade koju je Google nudio za pronalazak sigurnosnih propusta u Chrome-u, nastavlja se taj trend. Ovaj put u pitanju je Windows.
Freelance coding site Gun.io će platiti bilo kojem programeru ukoliko pronađe veliki propust. Trenutni mogući dobitak iznosi 1.451, što je prilično mali iznos u odnosu na cijenu koja se može dobiti za slična otkrića. Međutim, nagrada se prikuplja od članova Gun.io site-a, pa bi nagrada s vremenom mogla porasti.

Microsoft je najavio da će se hakiranje obaviti sutra 20.marta, te je pozvao Windows korisnike da što prije pronađu propust. Microsoft istraživači su na svom blogu izjavili da očekuju kako će propust biti otkriven u naradnih 30 dana.
Zadatak je prilično težak jer napadač treba da iz daljine iskoristi sistem, bez da se logira na ciljani kompjuter.

Nedavno je Google platio 60.000 dolara za otkrivanje propusta u Chrome-u koristeći Windows 7. Međutim cijene za plaćanje takvih istraživanja je porasla u posljednjih nekoliko godina, s obzirom na je sve teže pronaći propust.

Izvor: Inforworld

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi