JobFair ’12 – Iskoristi svoju šansu

Studentska organizacija EESTEC LC Sarajevo 3. i 4. decembra ove godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu organizuje četvrti po redu sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom „JobFair ’12 – Iskoristi svoju šansu“.

Po uzoru na uspješno organizovane sajamove poslova 2008. godine „JobFAIR ’08“, 2010. godine „JobFAIR ’10“ i 2011. godine „JobFAIR ’11“ odlučili smo i ove godine na jednom mjestu okupiti više od hiljadu studenata i diplomaca tehničko-tehnoloških usmjerenja i omogućiti im da stupe u direktan razgovor sa kompanijama, koje će tokom Sajma imati jedinstvenu priliku da dođu do najkvalitetnijeg kadra koji naša zemlja može ponuditi. Cilj ovog događaja je da studenti dođu do željenog zaposlenja ili prilike za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i regionu.

Putem anketa i direktnog razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnicima manifestacije, studenti imaju priliku da dođu do željenog posla ili stručnog usavršavanja. Pored toga, studenti mogu ostaviti svoje podatke (CV) u elektronskoj bazi podataka, koju mogu popuniti na računarima na sajmu ili na zvaničnoj internet stranici sajma: www.jobfair.ba. U okviru sajma poslova će se održati prezentacije kompanija i na taj način će studenti imati priliku da se bolje upoznaju s njihovim načinom poslovanja.

Projekat su podržali Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Ministarstvo Obrazovanja i Nauke Kantona Sarajevo i dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo.

Više informacija o ovom projektu se može naći na zvaničnoj web-stranici www.jobfair.ba, na kojoj će pred sami Sajam biti omogućen online unos biografija.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.