Vimeo je napravio prvu ‘in-house’ iPhone aplikaciju

Vimeo, popularni servis za djeljenje video sadržaja i konkurent YouTube-u je dobio novu aplikaciju za iPhone. Aplikacija je doživjela potpuni redizajn, jednostavniji pregled videa, poboljšano dijeljenje na društvenim mrežama i brži upload.

Nova verzija aplikacije je još važnija zato što je po prvi put u potpunosti aplikacija napravljena ‘in-house’. To znači da su cijelu aplikaciju razvili uposlenici kompanije Vimeo. Nažalost ova verzija ne uključuje iPad aplikaciju.

Uklonjene su neke kompleksnije funkcionalnosti kao naprimjer, video editor, ali su zato dodane nove funkcionalnosti kojih ranije nije bilo. Sada imate mogućnost da pauzirate i nastavite upload, čim završite upload video-a moguće je isti podjeliti s prijateljima na Facebook-u i Twitter-u.

Pogledajte i video u kojem je predstavljenja aplikacija.

Video tutorijale koje smo snimili za Vas od sada ćete lako moći pogledati i preko vašeg iPhone-a. Aplikaciju možete preuzeti na ovom linku. U komentarima nam recite kako Vam se sviđa nova aplikacija.

Izvor: thenextweb.com

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.