Skype 4.2.1 za iOS uređaje

Nakon nadogradnje aplikacije za Android uređaje, na red je došla i nadogradnja aplikacije za iOS uređaje. Po uzoru na nadogradnju aplikacije za Android operativni sistem i za iOS najveća novost je mogućnost logiranja s Microsoft-ovim korisničkim računom.

Na Skype ćete se moći logirati putem Skype-ovog ali i Microsoft-ovog korisničkog računa. Biće potrebno da spojite ova dva računa ukoliko želite da na jednom mjestu vidite kontakte sa Skype-a Windows Live Messenger-a i Hotmail-a.

 

Naravno ovo nije jedina novost koju nam donosi update. Od sada imate mogućnost ispravljanja i brisanja poruka, a dodani su i novi animirani emotikoni (‘smajliji’) za Retina ekrane.

Ukoliko do sada niste koristili Skype, registraciju ćete moći od sada obaviti preko aplikacije. UI (user interface) je dodatno poboljšan. Također novina je i opcija za spremanje brojeva direktno s virtualne tastature.

Novu verziju aplikacije za iPhone možete preuzeti na ovom linku, a za iPad na ovom.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.