Mostar – domaćin sastanka mladih inženjera južne Evrope

Zahvaljujući Udruženju studenata tehnike Evrope – BEST Mostar, u Mostaru će se ove jeseni održati Regionalni sastanak mladih inženjera južne Evrope. BEST-Mostar je zahvaljujući dosadašnjem radu i zalaganju, te podršci Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić dobio čast da organizuje ovaj događaj. Više od 80 studenata tehnike iz južne Evrope, članova Evropskog udruženja studenata tehnike-BEST-a, ali i gosti iz cijele Evrope će se sastati kako bi tokom tri radna dana zajedno  radili na ispunjavanju ciljeva organizacije i kreiranju budućih projekata.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europskog udruženja studenata tehnike – BEST. To je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja studentima Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitička i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine.

Kroz svoje djelatnosti – stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja – studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji više od 4800 članova sa 93 univerziteta iz 32 evropskih zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na više od milion studenata.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.