Predstavljena prva reklama za Microsoft Surface tablet, a poznate su i cijene

Microsoft je sinoć na nacionalnoj televiziji za vrijeme Monday Night Footballa predstavio svoju prvu TV reklamu za Surface tablet. Ovo je još jedna u nizu Microsoftovih reklama kojima predstavlja svoje proizvode koji bi u narednom periodu trebali biti zvanično predstavljeni javnosti, a potom i pojaviti se na tržištu.

Nakon reklame koja najavljuje Windows 8, ova reklama je još jedna u sklopu velike Micosoftove kampanje koja bi ga prema određenim navodima trebala koštati preko milijardu dolara. Kao i što je slučaj sa Windows 8, zvanično predstavljanje ovog tableta će se dogoditi 26. oktobra. Microsoft je objavio vijest o svom tabletu prije dva mjeseca, dok je danas konačno i predstavio cijene . Za cijenu od 499 dolara dobiti ćete tablet sa 10.1 inčnim ekranom, sa 32GB podatkovnog prostor, ali bez Touch Covera, dok sa dodanim Touch Coverom cijena raste za 100 dolara (599 dolara). Za Surface tablet sa 64BG podatkovnog prostora morati ćete izdvojiti 699 dolara.

 Da napomenemo, sve ove cijene su namijenjene za Američko tržište. Kolika će cijena biti kod nas ostaje da se vidi.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi