Gmail Offline Chrome aplikacija

Kao što znamo prednost web aplikacija je pristup svim informacijama s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja. Ali šta kada nemamo pristup internetu, a neke informacije su nam jako potrebne. U augustu prošle godine Google je predstavio offline aplikacije za pristup mail-u, dokumentima i kalendaru.

Gmail offline aplikacija dostupna je Chrome Web Store-u.

Prva verzija ove aplikacije omogućavala vam je čitanje, odgovaranje, ogranizovanje i arhiviranje mail-ova bez internet konekcije. Naravno mail ne možete poslati bez internet konekcije, ali imate spreman odgovor. Kada dobijete pristup internetu ne gubite dragocijeno vrijeme na odgovaranje.

Nakon predstavljanja ove aplikacije bilo je zahtjeva korisnika za novim opcijama. Od danas je dostupna i nova verzija ove aplikacije, koja donosi i nove mogućnosti.

Da ne bi bespotrebno skidali sve mail-ove, sada imate mogućnost da skidate mail-ove od proteklih 7, 14 ili 31 dan.

Nove opcije su također:

  • poboljšanje priloga (attachments). Sada sve priloge možete skinuti i koristiti ih offline.
  • Podrška za keyboard shortcuts (skraćenice za tastaturu). Ako imate uključene keyboard shortcuts na Gmail-u, vaše postavke biće prebačene i na Gmail offline app.
  • Brojna su nova poboljšanja. Skidanje poruka i priloga je brže. Ispravljene su mnoge greške (bugs) u radu aplikacije.

Ako već koristite Gmail offline aplikaciju nova poboljšanja, primjetit ćete već pri idućem pokretanju iste. Na starim verzijama Chrome-a neke opcije ne rade. Prije instalacije aplikacije provjerite koristite li najnoviju verziju Chrome browser-a.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.