Google najavio ukidanje pet svojih projekata

Od kada je Larry Page, jedan od suosnivača Googlea, preuzeo vodstvo nad upravom ove kompanije, došlo je do nekih izmjena. Tako je danas Google najavio ukidanje nekoliko svojih projekata, koji nemaju više smisla, a samim tim niti ostvaraju velike profite. Među pet projekata, koji se nalaze pred gašenjem nalaze se iGoogle i Google Video. iGoogle, mjesto čuvanja najposjećenijih stranica i usluga, je izgubio svoj smisao, te ga zbog toga Google zvanično ukida 1.novembra 2013.godine. Tako je korisnicima ostavljeno dovoljno vremena da sačuvaju svoje važne podatke i servise do samog isključenja.

Sljedeći veliki servis je Google Video, na koji je već od 2009.godine onemogućeno dodavanje bilo kakvog sadržaja . Ovaj servis je još jedan od onih koji je s vremenom izgubio smisao postojanja, s obzirom na činjenicu da Google posjeduje YouTube, najveći video servis na svijetu. Google Video se zvanično gasi 20.augusta ove godine.

Pored već dva spomenuta servisa, pred gašenjem se nalazi Symbian Search App, Google Talk Chatback i Google Mini.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi