ScoreAlarm aplikacija sportske rezultate prati umjesto vas

Već pri prvom čitanju imena aplikacije da se naslutiti o čemu je riječ. Naravno to je aplikacija koja nas obavještava o rezultatima sportskih dešavanja.

Više nije potrebno pratiti teletekst i web stranice sa rezultatima sportskih događaja. Dovoljno je u ovoj jednostavnoj i korisno prilagođenoj aplikaciji označiti događaje, a svaku promjenu rezultata saznat ćete na zaslonu svog smartphonea, iPhone-a ili Android-a.

Iza projekta Score Alarm stoji Ivan Klarić, mladi ekonomista, ali i veliki zaljubljenik u nove tehnologije. Nakon završetka fakulteta započeo je sa radom na projektu.

Kako je došlo do ideje za pravljenje aplikacije?

-Prepoznao sam ogromno tržište koje ima ‘problem’. Praćenje teleteksta i web stranica spor je i izrazito neefikasan način praćenja rezultata, koji oduzima puno vremena, ali i novca, obzirom da se rezultati saznaju i putem SMS poruka, koje se višekratno naplaćuju.

Bez puno oklijevanja nazvao sam kolege s tehnološkog portala ZIMO.co kako bi mi pomogli okupiti tim dizajnera i programera te realizirati ideju na najbolji mogući način. Za provedbu mojih ideja u proizvod ScoreAlarm zaslužni su dečki iz tvrtke Limun studio.-

Klarić nam je u razgovoru otkrio kako je od samog početka  glavni cilj u izradi aplikacije bio postići jednostavnost i što veću brzinu saznavanja trenutnih rezultata. Jednostavan i privlačan dizajn samo olakšava postizanje glavnog cilja. Jednostavnost kojom korisnik postavlja alarme na događaje možemo vidjeti na sljedećim fotografijama.

                      (Step 1)                                                     (Step 2)                                                        (Step 3)

Kao što pokazuju fotografije, korisnik klikom na tipku u gornjem desnom uglu dobiva mogućnost odabira sportova. Odabere li, naprimjer football, u donjem meniju može odabrati želi li pratiti događaje uživo, današnje događaje, ili pretraživanje po ligama. Kada odluči za koji događaj želi primati obavijesti o promjenama rezultata, jednostavno klikne na događaj i odabere ‘ON’. Nakon toga slobodno mobitel možete ostaviti na stolu, a za svaku promjenu rezultata obavijestiće vas notifikacija.

Da li je planirana izrada aplikacije i za WP7?

-Sada kada je aplikacija dostupna na AppStore-u i Android Market-u, primarni cilj je predstaviti aplikaciju europskom tržištu. Također, pozorno ću pratiti feedback korisnika, jer je to svakako jedan od glavnih parametara prema kojem će se krojiti budućnost ScoreAlarma.

Izrada aplikacije za Windows Phone 7 jedan je od sljedećih poteza. WP7 platforma koja će u bliskoj budućnosti bilježiti značajan rast, a taj trend moramo pratiti.-

Također  smo razgovarali i o planovima za budućnost. Klarić sa ScoreAlarm-om ima ozbiljne planove, ali naravno sve zavisi od korisnika aplikacije. Kako se ništa ne može stvoriti preko noći, mladi ekonomista planira nastaviti razvoj malim ali sigurnim koracima. Ukoliko ScoreAlarm krene u dobrom pravcu, uz kontinuirani razvoj aplikacije i ScoreAlarma kao branda, radit će se i na razvoju poslovnog modela, odnosno sistema koji će nadograditi aplikaciju, za koji već sada postoji plan.

                                        

Na web stranici score-alarm.com možete vidjeti detalje o Score Alarm-u, a zanimljiv je i ovaj slogan koji se tamo može uočiti:

“Can you keep track? ScoreAlarm can.

All sports results on the palm of your hand, faster and efficient then ever before.”

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.