Pretražite digitalnu umjetnost uz Niice

Svijet digitalne umjetnosti je nevjerojatan, bili dizajner, ili samo netko u potrazi za cool plakatima koje mozete okačiti u Vašem radnom prostoru, može Vam se desiti da odete online i izgubite se u ogromnom nizu slika koje su Vam na raspolaganju.

Niice je web aplikacija koju ćete brzo zavoljeti, prvenstveno ako ste dizajner. Može se reći da je Niice, tzv. jedinstveni „3-in-1“ pretraživač koji pokazuje digitalne ilustracije sa Behance, Dribbble i Designspiration.

Možete tražiti umjetnička djela vezana za bilo šta sa ove tri stranice. Slike koje onda budu odgovarale Vašem pretraživanju biće pregledljive na Niice-ovom vlastitom interfejsu, a klikom na bilo koju od njih otvorit će Vam se izvor iste slike.

Niice Interface

Interfejs Vam je nešto nalik onome od Pinterest-a, samo bez suvišnih tipki društvenih medija i komentara. Niice nije izgrađen u namjeri da bi se stvorila bilo kakva društvena mreža, nego je više namjenjen da Vam pomogne i olakša da pronađete inspiraciju za Vaše projekte ili svakodnevni život.

Interfejs Niice-a ćete brzo zavoljeti, aplikacija podržava jednu reklamu na svojoj naslovnoj stranici u gornjem lijevom uglu, koja je izuzetno nenametljiva, očito na licu mjesta, a vizualno se uklapa sa ostatkom interfejsa. Niice ostaje usmjeren prema svojoj svrsi, i osim traku za pretraživanje na vrhu, nećete naći ništa drugo što bi inače ometalo gledanje umjetničkih djela.

Dovoljno je da jednostavno unesete ključne riječi u polje za pretraživanje, pritisnete „enter“ i uživate ​​u rezultatima koje će Vam Niice pronaći.

Kao što smo već prethodno spomenuli, Niice pretražuje tri web stranice – Behance, Dribbble i Designspiration. Iako ne možete dodati više izvora, možete isključiti neku od ove tri ponuđene web-stranice iz Vašeg pretraživanja.

Niice

Pomalo razočaravajuće je da ne postoji način da se suzi pretraživanje prema određenim parametrima, kao što su boje. Ako se traži npr. na Designspiration, možete pretraživanje slika suziti čak do pet boja, što sa Niice nije moguće. Međutim, jedan od načina da to učinite je da navedete u polje za pretraživanje boju u kojoj želite da Vam slika bude.

Za kraj možemo zaključiti da je Niice dobar način za brzo i efikasno pretraživanje slika na navedenim servisima.

Oficijalna stranica Niice

Izvor: Addictivetips

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.