Samsung Galaxy S i Galaxy Tab s ICS-om

Nedavno Samsung je objavio spisak uređaja koji će dobiti nadogradnju na novu verziju Andorida, poznatijeg kao Ice Cream Sandwich (ICS). Među nabrojanim uređajima nažalost nisu se nalazili Samsung Galaxy S i Samsung Galaxy Tab. Naravno vlasnici ovih uređaja su odmah uputili negativne reakcije na ovu odluku. Upravo negativne kritike natjerale su Samsung da još jednom razmisli o ovoj odluci.

Glavni razlog zašto se ova dva uređaja nisu našla na spisku bio je nedostatak RAM-a za Ice Cream Sandwich i za Samsung-ov interface TouchWiz. Trenutno Samsung razmišlja da ipak ponudi nadogradnju koja će imati dio Ice Cream Sandwich-a. Ustvari planiraju uzeti neke dijelove Ice Cream Sandwich-a i iskombinirati ih s trenutnom verzijom Androida, kako bi sve to zajedno s TouchWizom i drugim Samsungovim stvarima stalo na te uređaje. Od Ice Cream Sandwicha bi preuzeli multitasking, brže surfanje, nove widgete, te poboljšan rad kamere. Jedna od novosti koju nam donosi Ice Cream Sandwich je i ‘face unlock’ (otključavanje uređaja na osnovu prepoznavanja lica vlasnika). Još uvijek nije sigurno da li će u ovoj nadogradnji biti uključen i ‘face unlock’. Više informacija o ovoj temi nadamo se da će biti objavljeno uskoro. Naravno čim budu poznate detaljnije informacije bićete obavješteni na vašoj Tehnografiji.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.